2011. június 28., kedd

Bencsik Gábor: Horthy Miklós - Jelenlegi ára: 1 970 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Horthy MiklósA könyv listaára: 2400 Ft. Leírás:
Horthy Miklós (1868-1957) hosszú és magasba ívelő pályájáról kevés elfogultság nélküli munka született, de Bencsik Gábor könyve bizonnyal ezek között lesz. Noha a szerző az életút ama negyedszázadára koncentrál, amelyet a magyar történelemben Horthy-korszaknak hívnak, és amely kormányzói tisztével volt egyjelentésű, azért röviden áttekinti a gyermekéveket, a haditengerészetnél eltöltött időt, illetve a Ferenc József szárnysegédjeként átélt bécsi éveket, majd a Nemzeti Hadsereg fővezéri korszakát. A részletező krónika tehát 1920. március 1-jével kezdődik. Bencsik Gábor időrendben végigveszi a kormányzó minden fontosabb döntését, tettét szól arról, hogy Horthy egy megcsonkított és gazdasági-társadalmi értelemben romokban heverő ország vezetésére vállalkozott, és nagyon rövid átmenet után, igen sok gátló körülmény ellenére (pl. az antant korlátozásai, a gazdasági világválság stb. ) békés építőmunka vette kezdetét. A szerző abban látja Horthy legfőbb érdemét, hogy - mint egykor Erdély fejedelmei - két pogány között, a fasizmus és a bolsevizmus nyomása ellenében, közöttük egyensúlyozva szélsőségektől mentes nemzeti államot hozott létre és próbált megőrizni, miközben sikereket akart elérni a békés területi revízió útján. Hogy ebben az értelemben milyen eltökélt volt, azt jól mutatja, miképp állt ellen a Lengyelországot lerohanni készülő német követeléseknek, miközben a Magyarországgal rivalizáló - és később győztesekként elismert - Szlovákia és Románia készségesen kiszolgálta Hitlert a német csapatok számára fölvonulási terület biztosításával. E monográfia - és általában az újabb keletű Horthy-irodalom - szerint a kormányzó a körülmények szorításában, a kényszerpályák közötti lavírozásban is igyekezett becsületes és korrekt államférfi maradni. Bencsik hangsúlyt helyez az ember bemutatására, a családszerető, sportkedvelő, eléggé puritán életmódú férfi jellemzésére, miközben fölrajzolja alakja köré a kor kül- és belpolitikai viszonyait, a korszak meghatározó szereplőit (Bethlen István, Gömbős Gyula, Teleki Pál, Kállay Miklós, Lakatos Géza stb. ). Az életrajzi krónika természetesen 1944. október 15-én, a sikertelen kiugrási kísérlet és a nyilas hatalomátvétel napján ér véget, amikor a németek gyakorlatilag elrabolták és internálták a kormányzót és családját. Természetesen, lezárásképpen Bencsik röviden még összefoglalja a portugáliai emigráció bő évtizedét is. A Zárszó szerint e kötet sem jelent egyszer s mindenkorra érvényes, folytathatatlan értékelést, de mindenképp jelzi, hogy Horthy Miklós a teljes magyar történelem egyik kiemelkedő jelentőségű személyisége volt. Az archív fényképekkel gazdagon illusztrált életrajzi monogárfiának - minden történelmi gyűjteményben helyet kell kapnia. ISBN: 963-85528-5-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 970 Ft

Az aukció vége: 2011-07-01 19:56
. Bencsik Gábor: Horthy Miklós - Jelenlegi ára: 1 970 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése